Köksrenovering Stockholm

Referensbild, Köksrenovering i Stockholm

Planerar du renovera kök eller en lägenhet i Stockholm

Planerar du köksrenovering eller en lägenhetsrenovering i Stockholm. Oavsett om du vill renovera delar av köket eller göra en hel lägenhetsrenovering i Stockholm, så kan Brandt Service AB hjälpa till med hela uppdraget.

Vid köksrenovering Stockholm – Välj Brandt Service AB

Vi utför varje arbete med ett största engagemang för att uppnå bästa resultat. Det spelar ingen roll hur ditt dröm kök ser ut. Brandt Service AB hjälper gärna till med goda råd om hur du kan renovera köket så att slutresultatet blir både praktiskt och snyggt. Vi utlovar kvalitativt slutresultat, till resonabla priser och vi utför arbetet med en sann servicekänsla. Läs gärna våran renovera kök steg för steg här

Kostnad för köksrenovering i Stockholm – gratis offertbesök!

För att få en tydlig uppfattning om vad din köksrenoveringen kan komma att kräva av oss, gör vi oftast en kostnadsfri kontroll av ditt befintliga kök. Utifrån det kan vi sedan lämna en tydlig offert som visar alla kostnader för din köksrenovering. Det är viktigt för oss att du som kund får det resultat du förväntar dig. Vi hjälper dig, från den initiala konsultationen till den sista skruven i monteringen av ditt nya kök. Kvalitet är utan tvekan vår största prioritering och perfektion i varje liten detalj är en självklarhet. Dina önskemål är helt enkelt våra riktlinjer.

offertforfragan_knapp

Planeringen är viktig vid köksrenovering

Prioriteringar

Fundera igenom dina behov och vilka funktioner du vill ha i köket samt hur du önskar utnyttja alla utrymmen. Spara gärna bilder på köksdesign som tilltalar dig, från tidningar, kataloger och internet. Skapa sedan en mood-board med design och färger som du tycker om, ta med möbler, inredning, belysning, vitvaror osv. som du vill prioritera.

Planering är grunden till ett bra slutresultat och en bra köksrenovering i Stockholm. Planeringen är också viktig för att minimera risken för att kostnader ökar, när du renoverar kök i Stockholm. Mät och planera rummets olika ytor noga, placera ut alla möbler, köksskåp och vitvaror. Det kan vara svårt att göra ändringar när köksrenoveringen är igång, det kan tillkomma onödiga arbetskostnader om du vill göra ändringar efteråt. Se till att du har en ordentlig köksritning från början där alla mått finns angivna, så sparar du både tid och pengar på köksrenoveringen. Om du vill renovera kök med liten budget kan du välja färre lådor och utdrag när du planerar ditt kök hos exempelvis Ikea köksplanering.

Det är klokt att planera långsiktigt när du vill renovera kök och badrum i Stockholm – det lönar sig i längden!

Vill du att bo kvar en längre tid i bostaden och vill du att bostaden ska behålla sitt värde när du säljer den. Det kan då vara klokt att tänka på vad en köpare skulle uppskatta i köket om du vill sälja inom några år. Välj material och färger som du kommer att trivas med på längre sikt. Vi har erfarenhet av att mörka färger inte brukar vara så attraktiva för vissa spekulanter, medan ljusare färger gör så att köket upplevs både större och luftigare.

Vilka arbeten kan du utföra själv och vilka arbeten ska du anlita hantverkare till?

Om du vill renovera kök billigt så kan du välja att göra vissa arbeten själv. Att köra bort byggavfall, måla väggar eller montera ihop Ikea kök stommar kanske är några arbetsuppgifter du klarar av själv. Det behöver inte vara så komplicerat, en köks stomme från Ikea monterar man ihop på 10-20 minuter, beroende på erfarenhet.

När det kommer till arbeten med att bygga nya väggar, installera nya köket och VVS-arbeten så bör du överlåta dom till professionella och erfarna hantverkare. Likaså alla typer av el-installationer som måste utföras av en behörig elektriker.

Materialkostnader vid köksrenovering

Det kan löna sig att tänka långsiktigt när du beräknar materialkostnader. Se till att köpa produkter med bra kvalitet när du renoverar köket. Välj produkter som köksblandare, fasta möbler, bänkskivor, vitvaror osv. med högre kvalitet så skapar du ett kök som håller många år. En köksbänk i granit ökar också värdet på bostaden och den håller länge. Att köpa billiga produkten kan bli dyrare om det man köpt måste bytas inom något år. Köp hellre produkter från kända tillverkare än något fabrikat du inte hört talas om tidigare. Sök gärna på olika forum om vad andra människor tycker och har för erfarenhet av produkterna du vill köpa till renoveringen.

Kontrollera med din bostadsrättsförening vilka regler som gäller

Glöm inte att kontrollera vilka krav din bostadsrättsförening ställer vid en köksrenovering i Stockholm. Ska VVS arbeten utföras av en rörmokare som är utbildad enligt Säker Vatten. Finns det ventilationskanaler att ta hänsyn till om du vill göra förändringar i väggar. När är stammen bytt eller planerar dom att byta stammen kommande åren. Finns det tillräckligt med ström i el-centralen, om du exempelvis vill installera en induktionshäll? osv.

Begär in offert köksrenovering Stockholm

Begär in offert på köksrenoveringen från minst ett par olika företag och kanske även från Ikea ( när du planerar köksrenovering Ikea ). Be gärna om referenser från företagen innan du bestämmer dig för vem du ska anlita. Glöm inte att kontrollera om företaget har giltig entreprenadförsäkring och att dom har F-skattesedel. Skriv sedan ett avtal med företaget, med fast pris på arbeten och material. Vissa dolda material och tillkommande arbeten kan vara svåra att beräkna, exempelvis material i väggar och golvbjälklag om du ska göra en mer omfattande renovering av köket.

Att välja byggföretag till din köksrenovering i Stockholm

Nu gäller det att hitta pålitlig och kunnig hantverkare som installerar ditt nya kök, särskilt för VVS arbeten som kräver professionell kompetens.
Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om du enbart fokuserar på kostnaden. Att anlita en rörmokare som saknar utbildning enligt Säker vatten kan vara riskabelt. Även mindre läckage kan orsaka mögelskador i väggar och golvbjälklag, utan att man upptäcker det i tid. Detta är tyvärr något som en del hantverkare inte tänker på, när dom utför VVS arbeten utan rätt utbildning. Du bör därför alltid välja kvalitets säkrade hantverkare, rörmokare som är utbildade enligt Säker Vatten osv.

Brandt Service AB – Bygger kök i Stockholm för alla smaker!

Hos Brandt Service AB får du alltid professionell hjälp med att hitta bra lösningar när du vill renovera kök i Stockholm. Vissa av våra kunder föredrar att resa bort under själva köksrenoveringen, för att sedan komma hem till ett nyrenoverat kök. Ibland fungerar ett provisoriskt kök med en enklare kokplatta / mikrovågsugn, där kunden kan laga till mat provisoriskt tills nya köket är färdigställt. Läs om badrum och köksrenovering i Stockholm här

Brandt Service AB levererar stenbänkar inom hela Stor Stockholm till mycket konkurrens kraftiga priser!

Granit köksbänk i Stockholm
Referensbild: Tidigare köksrenovering på Kungsholmen, Stockholm

Vare sig det gäller en stenbänk till kök eller badrum så tillverkar vi stenbänkar efter dina behov, uppmätning sker med hjälp av 3D Laserteknik. Leverans och installation sker sedan normalt efter 5-7 arbetsdagar efter uppmätning.

Läs om våra stenbänkar på www.StenbänkStockholm.se

ROT-avdraget ger dig billigare köksrenovering i Stockholm

När det kommer till kostnaden för att renovera kök, kostnad för hantverkare osv. kan du kontrollera om du har rätt till ROT-avdraget hos Skatteverket. Enligt skatteverkets regler har du normalt rätt till rot-avdrag med 30% av hela arbetskostnaden, till ett max belopp på 50.000 kr per ägare/år.

Kontakta oss för mera information om köksrenoveringar i Stockholm så berättar vi även hur vi kan hjälpa dig. Vi svarar gärna på frågor och hjälper dig att ta fram ett förslag som passar just dig.

Referensbilder från tidigare köksrenoveringar i Stockholm hittar du här:

Kontakt oss:
Arno Brandt: 0767090433
Andréas Brandt: 0737070888

Läs gärna om våran badrumsrenovering i Stockholm via denna länk